Tänk på följande när du beställer företagskläder med tryck

Om du är intresserad av att beställa hem företagskläder med tryck finns det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke innan du gör det. Du behöver veta vilket sorts tryck kläderna ska ha, hur mycket du är villig att betala för dem, vilken typ av plagg det gäller samt hur snart du vill att företagets nya kläder ska levereras.

Som företag är det viktigt att ni marknadsförs för att ni ska nå ut till nya kunder. Ett bra sätt att göra det är genom att köpa kläder med företagets logga eller namn. Förutom att ni får bra marknadsföring med kläderna kan det också fungera som arbetskläder. Kläderna kan också vara något ni ger bort vid speciella tillfällen till kunder, till exempel som vinster och giveaways. Att köpa hem företagskläder med tryck är en bra investering för företaget. Men det finns flera saker du behöver tänka på innan du klickar hem kläderna. I följande text får du en kort genomgång på några saker som är bra att tänka på innan du beställer hem företagskläder med tryck.


1. Vilka klädesplagg ska ingå i beställningen av företagskläder?

Till att börja med behöver du bestämma vilken typ av plagg företagets tryck ska vara på. Det vanligaste plagget är T-shirts eftersom materialet är tacksamt att trycka på och är billigt att köpa. Men det finns också andra sorters plagg du kan välja bland. Det finns allt från huvtröjor till byxor, jackor, kepsar och andra typer av accessoarer. Det går alltså att klä er i företagskläder från topp till tå om ni så vill. Men det kan bli rätt kostsamt och därför kan det vara bra att börja med ett sorts plagg för att sedan utöka om efterfrågan finns. Förutom att det finns ett flertal olika kläder att välja bland kommer de i olika färger. Det finns både neutrala färger som svart och vitt men du kan även välja färgglada färger. Om företagets färgpalett går i blått kan det vara snyggt med plagg i blått.


2. Vilken tryckmetod och placering ger önskvärt resultat?

Nästa val du behöver göra är vilken typ av tryck företagskläderna ska ha. Det finns ett flertal olika tryckmetoder att välja bland som har olika egenskaper och passar därför på olika typer av plagg. Några exempel på trycktyper du har att välja bland när du ska beställa hem företagskläder är:


  • Screentryck
  • Brodyr
  • Transfertryck
  • Sublimeringstryck
  • Transfertryck


Det vanligaste är screentryck eftersom det går snabbt att trycka och ger ett bra resultat på kläder. Men om du väljer klädesplagg av tjockare material kan det vara svårt att få trycket att hålla, då är till exempel brodyr det bästa alternativet.

Förutom att det finns olika typer av företagstryck behöver du också bestämma vart på plagget trycket ska sitta. Det kan sitta över bröstet, på sidan, ryggen eller på ärmarna. Dessutom kan trycket i sig vara olika stort. En del föredrar tryck som sitter diskret över en bröstficka medan andra föredrar tryck som täcker stora delar av plagget.


3. Vilken storlek behöver ni ha på er beställning av företagskläder?

En annan sak som kan vara avgörande är företagets budget. Om ni har en mindre budget för marknadsföring är det kanske mest passande att välja billigare plagg såsom T-shirts framför exempelvis jackor som är något dyrare. Som vi nämnde i tidigare stycke finns det ett flertal olika tryckmetoder att välja bland. En del är billigare än andra vilket också kan vara bra att vara medveten om innan du gör din beställning. Slutligen kan antalet plagg vara avgörande för prislappen. Ju fler plagg du beställer desto kostsammare blir det. Därför ska du se till att de plagg du faktiskt beställer kommer vara något som ni använder.


4. Hur snart har ni behov av kläderna?

Sist men inte minst kan det vara bra att veta att olika typer av tryck och olika företag kräver både tillverkningstid och leveranstid. Om ni behöver kläderna så snart som möjligt finns det tryck som har kortare tillverkningstid och företag som kan leverera dem inom ett par dagar. Det brukar i regel ta ett par dagar för att trycka kläderna och ytterligare ett par dagar för plaggen att levereras till företaget. Det brukar stå tydligt hur snart du kan få hem plaggen på de olika företagens hemsida. Ju större beställning, desto längre tid tar det för företaget att leverera plaggen.

Leave a Comment