Beställning av kläder med tryck – Här är 5 tips

Att beställa kläder med tryck är något du kan vara intresserad av hur stort eller litet företag du än har. Det kan också vara aktuellt för privatpersoner eftersom du själv kan bestämma hur trycket ska se ut. Det viktigaste du ska tänka på är att du behöver ha en tydlig bild på hur plaggets tryck ska se ut, vilket sorts plagg, vad du eller ni ska använda det till samt hur mycket du kan tänka dig att betala för plagget.

Många använder kläder med tryck för att marknadsföra företaget. Men kläder med tryck går också att användas som en del av arbetskläderna eller för att ge bort dem till kunder. Sedan går plaggen också bra att använda i privatlivet. Till exempel när du tränar, sover eller helt enkelt vill att företaget ska få marknadsföring även utanför arbetstid.

Om du inte har beställt kläder med tryck förut kan det vara svårt att veta hur du ska tänka för att beställa rätt. Därför får du i denna artikel fem tips som gör valet lite enklare.

1. Olika typer av kläder med tryck

När du ska beställa kläder med tryck kommer du snart att märka att det finns ett flertal olika sorters klädesplagg att välja bland. Några exempel på klädesplagg du finner i utbudet hos företag som sysslar med tryck är T-shirts, huvtröjor, byxor, pikétröjor, jackor. Dessutom hittar du ett brett utbud vad gäller accessoarer. Det finns till exempel både mössor, kepsar och ibland till och med halsdukar.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilket plagg du ska köpa kan du fråga dina anställda vilken typ av plagg de skulle föredra. Kläderna i sig kommer i olika material, tjocklekar och färger.


2. Olika sorters tryckmetoder för kläder

När du, eller ni har bestämt vilken typ av plagg ni ska trycka ert företags namn eller logga på kommer nästa val. Det är vilken tryckmetod som ska användas när trycket sätts på plats. Här är några av de vanligaste tryckmetoderna:


  • Screentryck
  • Sublimeringstryck
  • Transfertryck
  • Brodyr


Screentryck är det vanligaste sättet att få fast trycket på ett plagg eftersom trycktiden är kort och trycket blir av bra kvalitet. Men sedan finns det tryckmetoder som passar bättre om du har valt ett tjockare material på plagget. Då är det till exempel mest passande med brodyr.

En annan sak du behöver bestämma i samband med att du väljer tryck är storleken på trycket. Trycket kan sitta lite vart som helst på plagget. Det kan till exempel sitta över ryggen, på bröstet, längs benen eller armarna. En del vill att trycket ska synas ordentligt och täcka stora delar av plagget medan andra föredrar tryck som är mindre och därmed mer diskret.


3. Klädernas användningsområde

Det kan också vara bra om du har ett bra hum om vad kläderna ska användas till innan du beställer hem en hög med kläder som inte kommer användas. Det är vanligt att tryckta kläder används för marknadsföring. Det går att marknadsföra företaget på flera sätt. Till exempel genom att ni i personalen bär plagget på arbetet. Ett annat sätt att marknadsföra företaget via tryckta kläder är att ge bort dem till kunder. Till exempel vid event eller tävlingar. Då kan ett valfritt plagg med företagets tryck vara en bra och uppskattad gåva.


4. Tänk på budgeten  

En annan sak du behöver ha i åtanke innan du lägger din beställning är budgeten och utgå därefter. Har ni en stor budget att röra er med kan ni köpa många olika plagg i olika material och tryck. Men om budgeten är tight kanske det är mest passande med ett par T-shirts eftersom de kostar mindre än exempelvis en huvtröja.

Det finns flera saker som avgör den slutgiltiga summan på kläderna som finns tillgängliga att beställa. Olika tryck kostar olika mycket eftersom deras kvalitet kan variera. Sedan kan materialen på plaggen vara av varierande kvalitet.

Oftast tillkommer en fraktkostnad vilket också kan vara bra att tänka på.


5. Leverans och trycktid

Slutligen kan det vara bra att veta att trycktiden och leveranstiden kan variera. Därför behöver du kolla upp det innan du beställer kläder som du tänkt använda nästa vecka om trycktiden och leveranstiden är längre. Oftast tar det några dagar för företaget att producera plaggen. Sedan tillkommer ett par dagar för att leverera paketet med dina nya tryckta kläder.

Leave a Comment